onsdag 21 april 2010

Datoruppgifter för dag 2

1. Facebook
Skapa ett Facebook-konto. Om du vill kan du låta Facebook söka igenom ditt e-postkonto för att hitta kontakter som redan finns där. Fyll i profilinformation och lägg till ett foto. Hitta vänner (och kanske bibliotek) med hjälp av sökrutan. Läs och kommentera vänners inlägg, utforska och sprid egen info (tankar, länkar, bilder). Frågor? Det finns en officiell FAQ på engelska och en inofficiell på svenska.

Lästips: PC för Allas guide till säkerhetsinställningarna och 5 faror med Facebook

Plus: How to Suck at Facebook

1b. Om du redan är välbekant med Facebook kan du istället välja att testa Google Buzz. Fördelar/nackdelar gentemot Facebook och Twitter? En jämförelse: Which Social Network is Right For You?

2. Sociala bokmärken
Gå med i Delicious. För att göra det måste du först registrera ett Yahoo! ID. När du gjort det kan du gå vidare och lägga till ett "bookmarklet", så att du med en knapptryckning kan bokmärka sidor. Tagga dina bokmärken. Botanisera bland andras taggar och bokmärken.

Videotips: Social Bookmarking in Plain English

3. Chatt
Skapa ett Windows Live ID (f d MSN). (Alternativ: Yahoo eller ICQ.)

Logga in med dina användaruppgifter i programmet Windows Live Messenger eller direkt på webben via Meebo. Lägg till dina kurskamrater som kompisar/kontakter. Chatta!

Testa även Fråga bibliotekets chatt. Ställ en svår fråga.

Chatta med främlingar på Omegle.

4. Wave
Skriv upp dig för en inbjudan till Google Wave. Vi kommer att använda det senare i kursen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar