torsdag 25 mars 2010

Sammanfattning av dag 1

Torsdag den 18 mars var första mötestillfället för IT-utbildning 2010. Bibliotekspersonal från 11 olika kommuner deltar.

Dagen inleddes med att Niclas Siljedahl (Länsbibliotek Dalarna) hälsade alla välkomna och berättade lite om utbildningens upplägg och vision.

Därefter föreläste Elin Nord (Högsbo bibliotek) och Siska Humlesjö (Hisingens bibliotek) om omvärldsbevakning och marknadsföring med sociala medier. De demonstrerade ett antal verktyg och webbplatser, bloggade på plats och pratade om sina egna erfarenheter. Här är deras bildspel, som även innehåller länkar till exempel och diskussionsfrågor:


Eftermiddagen ägnades åt datoruppgifter. Kursdeltagarna fick öva på att skapa bloggar och mikrobloggar, samt använda RSS. Anna-Lena Ittner assisterade.

Varvat med datorövningarna ledde Carina Lindstedt (Länsbibliotek Dalarna) gruppsamtal med deltagarna om deras förväntningar och önskemål på utbildningen, och vad de hoppades uppnå. Många nämnde att efter avslutad utbildning känna sig trygg, säker och bekväm med teknik, samt att vara så uppdaterad att beslut och val om hur man ska använda sig av tekniken på biblioteken får en rejäl grund. Ett annat önskemål var att bli upplyst om eventuella fallgropar och fällor. Det fanns även ett intresse för att låta sig inspireras och diskutera med andra kommunbibliotek om vad och hur man gör.

Avslutningsvis fick deltagarna hemuppgifter att utföra före nästa mötestillfälle, onsdag 21 april.

2 kommentarer:

  1. Hej tack för en bra dag!http://boklustimora.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Jag tycker Elin och Siskas genomgång var mycket inspirerande!

    SvaraRadera